OMGEVING

ZEE, STRAND & ZON

Alles om van een heerlijke vakantie te genieten

DOEN

Ieder zijn eigen tempo...

De genieter kan in Oostende terecht! Terrasjes doen in het centrum en shoppen op elke dag van de week! Oostende ademt Ensor, er zijn dan ook talloze manieren om hem te leren kennen. Cultuur opsnuiven in de musea, of in de voetsporen lopen van Marvin Gaye. Liever de Crystal Ship tour doen? Nippen van een cocktail in één van de strandbars, een strandstoel huren om te zonnen... of lig je liever aan de iets rustiger Oosteroever in het mulle zand naar de zonsondergang te kijken?

Actie

Wie liever niet stilzit kan de fiets nemen om 'Het Groene Lint' te ontdekken. Strandwandelingen van vele kilometers maken. Er zijn 3 surfclubs waar je terechts kan om watersporten te doen. Zelfs een gloednieuw zwembad, geopend mei 2021! Bootrondvaarten maken en gaan vissen. U kan de kinderboerderij bezoeken of andere georganiseerde kinderactiviteiten mee doen. Versta je onder actie eerder het nachtleven ontdekken? Er zijn heel veel mogelijkheden, komt ze ontdekken!

ZIEN

Oostendse Cultuur/Kunst

Wie oog heeft voor cultuur en kunst kan zeker in oostende terecht! Van het Ensorhuis en Ensorwandeling tot de musea met het werk van de man en vele anderen. U kan terecht in het Kunstencentrum KAAP. Streetart bewonderen via the Crystal Ship Tour. Of de goed bewaarde verdedigingslinie Atlantikwall bezoeken.

Architectuur

Het robuuste Fort Napoleon, de sierlijke Koninklijke Gaanderijen van weleer, de Wellington Paardenrenbaan, de neogotische Sint-Petrus- en Sint-Pauluskerk, Vuurtoren Lange Nelle, Kursaal Oostende, het Oostends erfgoed van de belle époque en het interbellum ontdekken in 'petit Paris'.... !

Natuur en pracht

Bloemenpracht bij het uniek Bloemenuurwerk! Kuier door het mooie Leopold- of Maria Hendrikapark. Unieke natuurbeleving bij Provinciedomein Raversyde en het bijhorende park. Fiets door de velden en natuur via 'Het Groen Lint'. Bezoek de Japanse tuin. Ga varen op zee en geniet van de zuivere zilte zeelucht!

GENIETEN

Culinair genieten

Op onze kaai kan u genieten van een hoogstaande culinaire beleving bij STORM, een restaurant die ode brengt aan de Noordzeevis. Ook bij de Oostendse klassieker 'Ristorante Marina' kan je terecht om iets te vieren en te genieten van het uniek decor dat pracht en praal uitstraalt. In de Jolly Sailor vind je dan weer een hoogstaand bordje Fish and Chips!

Zoete verwennerij

In 1839 opgericht in Gent, nu neergestreken op de Baelskaai: de legendarische wafelbakker 'Max Consael' opende April 2021 met Kermiskraamdecor hun zaak. Artisanale wafels, ijsjes, oliebollen... een lekkere koffie. De verleiding zal groot zijn....

Verfrissing onderweg

Bij Kabine kan je terecht voor een koffie, een ontbijtje, een lichte lunch, of een drankje voor onderweg. In de kleine kruidenierswinkel FAAR kan je terecht voor een belegd broodje, en andere artisanale producten die ze aanbieden. Speciale streekbieren of dagdagelijkse aankopen. U kan zelfs uw broodje online bestellen!